Ratten bestrijden in Meppel

Ratten komen overal waar de mens ook komt en kunnen voor erg veel overlast zorgen. Zo kan er knaagschade ontstaan, maar kun je er ook ziek van worden. Wanneer er ratten in of rondom je woning/onderneming lopen, dan is het zaak om zo snel mogelijk een professioneel bestrijder in te schakelen. Michel Klein Plaagdierbeheer heeft kennis en expertise van ratten bestrijden in Meppel en kan je dan ook uitstekend helpen. Ook adviseren wij je over wat je zelf kunt doen om de ratten tegen te gaan. Problemen met plaagdieren? Dan ben je bij Michel Klein Plaagdierbeheer aan het juiste adres.

Rattenbestrijding in Meppel nodig?

Wij zorgen dat de ratten snel en humaan verwijderd worden.

Neem contact met ons op!

Waarom rattenbestrijding in Meppel?

Ratten vormen al jaren een ware plaag voor de mens. Wanneer ze zich ergens nestelen knagen ze overal doorheen, waardoor er veel schade kan ontstaan. Daarnaast dragen ze nare ziektes met zich mee, waar wij als mens erg ziek van kunnen worden. Deze ziekte kunnen wij oplopen als we in aanraking komen met dode ratten, uitwerpselen, maar ook door te zwemmen in water waar de beesten leven. Ook zijn rondlopende ratten niet erg goed voor het imago van je onderneming. Wanneer klanten de ratten zien rondlopen, zullen ze al snel het idee hebben dat er problemen zijn met de hygiëne. De ratten bestrijden in Meppel is dan ook een logische stap wanneer je last hebt van deze plaagdieren.

Redenen voor ratten bestrijden in Meppel:

  • Ratten kunnen nare ziektes/infecties overbrengen
  • Ze brengen schade aan aan je woning/bedrijf
  • Ratten binnen je onderneming kunnen voor imagoschade zorgen
Rattenbestrijding is een logische stap wanneer je overlast hebt van deze plaagdieren in Meppel.

Wat kun je zelf doen om ratten te bestrijden?

Wanneer je de eerste ratten rond ziet lopen bij je woning of onderneming, dan is het het beste om zo snel mogelijk over te gaan tot rattenbestrijding in Meppel. Een ongediertebestrijder inschakelen is dan een goede eerste stap. Hierdoor ben je er zo snel mogelijk weer van af. Toch is het natuurlijk beter als je van tevoren al stappen onderneemt om de ratten te voorkomen, oftewel preventieve bestrijding. Door onderstaande stappen uit te voeren en bij te houden, zorg je ervoor dat ratten jouw erf niet als prettig zullen ervaren. Hierdoor zullen ze zich hier niet zo snel nestelen en heb jij er dus geen last van.

  • Zorg dat er geen voedsel rondslingert - Dit is de belangrijkste stap van de drie. Ratten zijn namelijk altijd op zoek naar voedsel en door het rond te laten slingeren, maak je het ze wel heel makkelijk. Zorg ervoor dat al het voer op een afgesloten plek staat. Hierdoor zal de rat merken dat er niks te halen valt en naar een andere plek gaan.
  • Verwijder begroeiing rondom de stallen - Ratten vinden deze begroeiing fijn omdat het als beschutting dient. Ze kunnen zich hier verstoppen voor roofdieren en de mens. Wanneer je de beschutting weghaalt, zullen de ratten geen plek meer hebben om zich terug te trekken en dan lopen ze er liever niet.
  • Gaten en kieren dichten - Ratten hebben aan een opening van 2 centimeter al genoeg om binnen te komen. Zorg daarom dat je alle gaten en kieren regelmatig dicht. Zo voorkom je dat er een ingang is.

Actieve ratten bestrijding in Meppel door Michel Klein Plaagdierbeheer

Wanneer preventieve bestrijding niet heeft mogen baten en je last hebt van ratten op je erf, dan is actieve bestrijding nodig. Michel Klein Plaagdierbeheer is expert op het gebied van rattenbestrijding in Meppel en helpt je graag de ratten te bestrijden. Ratten bestrijden in Meppel gebeurt op een humane en effectieve manier. Wij maken hierbij gebruik van een persluchtgeweer en nachtzichtapparatuur. Dankzij deze apparatuur kunnen wij de ratten in het donker van grote afstand zien. Door ze te beschieten met ons persluchtgeweer, worden ze direct uitgeschakeld en zal de pijn tot het minimum worden beperkt. Door op deze manier te handelen kunnen wij grote populaties snel onder controle krijgen en ben jij snel van de plaagdieren af.

Onze werkwijze bij een rattenplaag

  • Na contact komen wij eerst inventariseren wat de situatie is
  • Bestrijding met ons persluchtgeweer en nachtzichtapparatuur op de oudere ratten
  • Vallen plaatsen op strategische plekken voor de jongere ratten
  • Wanneer alle ratten weg zijn, is het rattenprobleem opgelost

Michel Klein Plaagdierbeheer, de expert in ongediertebestrijding

Michel Klein Plaagdierbeheer is specialist op het gebied van ongediertebestrijding en ratten bestrijden in Drenthe. Zo kun je bij ons terecht voor de bestrijding van ratten, maar ook voor de bestrijding van wespen en vliegende insecten. Als EVM-gecertificeerd bestrijdingstechnicus gaan wij snel en effectief te werk, waardoor jij zo snel mogelijk verlost bent van de plaagdieren. De bestrijding zelf voeren wij uit volgens het IPM (Integrated Pest Management), wat onder andere inhoudt dat de beestjes geen pijn zullen lijden en er geen schade aan de omgeving wordt aangebracht. Heb je vragen over onze certificering of over het ratten bestrijden in Meppel? Neem dan gerust contact met ons op. Hoe eerder je ons benadert, hoe eerder jij weer plaagdiervrij bent.

Ratten bestrijden in Meppel en omstreken?

Michel Klein Plaagdierbeheer werkt snel en effectief en bestrijdt ratten op humane wijze. Dit doen we in Meppel, maar ook in omliggende plaatsen als Ruinen, Ruinerwold, Nijeveen, De Wijk, Wanneperveen, Koekange, Havelte en Steenwijk.

Neem contact met ons op!

Contact, informatie en advies

Last van ratten bij je woning of onderneming in Meppel? Dan staat Michel Klein Plaagdierbeheer voor je klaar. Dankzij onze methodes worden de ratten snel en effectief bestreden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de beestjes geen pijn zullen hebben tijdens de bestrijding. Neem gerust contact met ons op en wij komen zo snel mogelijk bij je langs. Na een korte inventarisatie gaan wij gelijk aan de slag, zodat jij binnen een mum van tijd van het ongedierte af bent. Vragen over onze werkwijze of tips over wat je zelf kunt doen op het gebied van ratten bestrijding in Meppel of ratten bestrijden in Hoogeveen? Michel Klein Plaagdierbeheer helpt je graag.

Wanneer je last hebt van ratten in Meppel, schakel je Michel Klein Plaagdierbeheer in.