Muizenbestrijding

Overlast van muizen is bijzonder vervelend. Niet alleen knagen ze alles kapot en planten ze zich in een hoog tempo voort, maar ze kunnen ook ziektes overbrengen, waarvan de ziekte van Weil de meest bekende en meest gevaarlijke is. Daarom is muizen bestrijden een klus die nauwkeurig en zo snel mogelijk moet gebeuren; je wilt niet dat ze na een matige bestrijding alsnog weer terugkeren. Michel Klein Plaagdierbeheer bestrijdt de muizen snel, efficiënt en zorgt dat ze niet meer terugkomen.

Muizen bestrijden om erger te voorkomen

Het bestrijden van muizen is van groot belang, omdat het echt ongewenste gasten zijn in zowel huizen als boerderijen. Wie muizen heeft, kan hier enorm last van krijgen op allerlei verschillende manieren.

Muizen bestrijden is belangrijk om ziektes en schade te voorkomen.

Muizen knagen alles kapot

Muizen zullen er alles aan doen om bij een voedselbron te komen en dankzij hun kleine lijfjes kunnen ze ook echt overal doorheen. Als je een gat hebt waar een balpen doorheen kan, is het groot genoeg voor een muis. De knaagschade die ze aanrichten op weg naar de voedselbron, is enorm. Kabels kunnen kapot, hout gaat eraan en dat moet ook allemaal weer hersteld worden. Muizen zijn extreem flexibel en komen door kleine openingen en kieren. Het bestrijden van ongedierte als muizen is daarom lastig, maar wij beschikken over geavanceerde mogelijkheden. 

De stankoverlast

Wie langere tijd muizen heeft, zal dat niet alleen merken aan de knaagschade of missend voedsel. Ook de stank die de muizen achterlaten zal een flinke invloed hebben op de omgeving. De uitwerpselen en de urine zorgen voor een indringende stank, die je heel moeilijk weer weg krijgt. Ook dode muizen gaan natuurlijk vreselijk stinken en het opruimen ervan is ook zeker geen pretje.

Muizen kunnen ziektes overbrengen

Naast de knaagschade en de stank, zijn muizen ook nog eens gevaarlijk voor mensen. Niet omdat het agressieve beestjes zijn - integendeel - maar omdat ze ziektes kunnen overbrengen. Wie in aanraking komt met muizen uitwerpselen, urine of een dode muis, loopt de kans om de ziekte van Weil op te lopen. Dit is een potentieel zeer ernstige ziekte die in sommige gevallen de dood tot gevolg kan hebben.

Actieve muizenbestrijding

Mocht het nodig zijn om de muizen te bestrijden, dan kan dat op meerdere manieren. Van belang is altijd dat het effectief en grondig gebeurt, omdat muizen zich bijzonder snel kunnen herstellen en dankzij een snelle voortplanting gauw weer terug zijn op hun oorspronkelijke niveau. Muizen verdelgen gebeurt dan ook op verschillende manieren:

  • Bestrijding met klemmen - Met klemmen kunnen we de overlast snel onder controle krijgen en deze methode heeft dan ook onze voorkeur. Het is een buitengewoon effectieve bestrijdingswijze, die de muizen snel verwijdert.
  • Bestrijding met gif - Mochten de klemmen toch niet alle muizen weghalen, dan is gif een andere mogelijkheid. Deze zogenaamde rodenticiden zetten we echter alleen in als het echt niet anders kan. Het grote nadeel van deze manier van muizen bestrijden is namelijk dat het gif ook schadelijk is voor katten, honden, roofvogels die de muizen eten en noem maar op. Ook kan het zijn dat de gifstoffen in de natuur belanden en dat willen we zeker niet. Is er echt geen andere mogelijkheid, dan kunnen we het gif inzetten met de grootst mogelijke zorg en voorzichtigheid.

Passieve muizenbestrijding

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen en dus kan je al vrij veel doen om te voorkomen dat de muizen zich vestigen in je woning, je boerderij of je bedrijfspand. Om te voorkomen dat je muizen moet bestrijden, kan je de volgende voorzorgsmaatregelen treffen:

Berg etenswaren en -resten goed op

Muizenbestrijding is vaak het gevolg van voedsel dat niet goed is opgeborgen. Muizen komen door de kleinste kiertjes en zijn altijd op jacht naar eten. Daarom is het zeer belangrijk om je eten goed op te bergen en af te sluiten. Sla je diervoeder op, doe dit dan in stevige, dichte voorraadbakken. Ook vuilcontainers en compostbakken moeten altijd goed afgesloten worden, zodat muizen nooit de kans hebben om erbij te komen.

Dicht gaten en kieren

Zoals gezegd kunnen muizen zich door de kleinste opening wurmen, nog meer dan dat ratten dat kunnen. Kan je ergens een balpen in steken, dan kan er ook een muis doorheen. Wil je voorkomen dat je moet overgaan op muizenbestrijding, dicht dan alle gaten en kieren. Denk aan openingen onder deuren, stootvoegen in de spouw, allemaal plekken die prima toegankelijk zijn voor muizen. Dicht ze met bijenbekjes, zodat je spouw nog wel kan luchten, maar muizen - en ook vliegende insecten - buiten gehouden worden.

Voer de dieren in je tuin niet overmatig

Als je vogels, eekhoorns en egels voert, zullen muizen dit ook merken. Zeker als er teveel resten achterblijven, zullen muizen - en ook ratten - zich snel melden om dit op te eten. Ook als je kippen hebt, of een volière, is het belangrijk dat je overtollig voer op dagelijkse basis verwijdert.

Michel Klein Plaagdierbeheer is volledig gecertificeerd

Zoek je een goede muizenverdelger, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben uitgebreide ervaring op het gebied van muizenbestrijding en zijn volledig EVM-gecertificeerd als bestrijdingstechnicus. Mocht je vragen hebben over deze certificering, dan ben je natuurlijk van harte welkom om contact met ons op te nemen.

Bestrijding van overige plaagdieren

Naast muizenbestrijding, zijn we ook zeer goed thuis in het bestrijden van plaagdieren:

  • Rattenbestrijding - Ratten zijn, net als muizen, echte plaagdieren die ziektes kunnen brengen en enorme knaagschade aanrichten. Wij bestrijden deze ratten zeer effectief met perslucht, zodat je ze snel weer kwijt bent.
  • Wespenbestrijding - Wespen kunnen een enorme plaag vormen en wie een wespennest heeft, zal hier snel iets aan willen doen. Wij maken het nest binnen een dag onschadelijk.
  • Mollenbestrijding -  Mollen kunnen op humane wijze verjaagd worden, zodat je geen last meer zult ervaren van deze ijverige dieren. 
  • Steenmarterbestrijding - Steenmarters brengen veel schade aan, maar bestrijden is lastig door hun beschermde status. Wij helpen je effectief van steenmarters af te komen. 

Op zoek naar een muizenverdelger? Neem contact met ons op

Zoek je naar een goede muizenverdelger die voor muizenbestrijding z’n hand niet omdraait? Ga vooral niet op eigen houtje aan de slag, maar huur een expert in. Wij zorgen ervoor dat de muizen snel en effectief bestreden worden en helpen je met waardevolle tips om een terugkeer van de muizen te voorkomen. Wil je meer weten over ons, over onze certificering of over de technieken die we inzetten om muizen zo succesvol mogelijk te bestrijden? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je antwoord krijgt op al je vragen en dat je muizenplaag snel tot het verleden behoort.