Rattenbestrijding

Wie last van ratten heeft, kan het beste zo snel mogelijk een expert inschakelen. Ratten brengen ziektes over, zorgen voor knaagschade en zijn in het algemeen ook gewoon slecht voor je imago. Als (agrarische) onderneming wil je gewoon niet dat mensen ratten kunnen tegenkomen. Michel Klein Plaagdierbeheer bestrijdt deze ratten effectief en humaan en zorgt ervoor dat je bedrijf snel weer vrij is van deze plaagdieren. Ook geven we advies over het voorkomen van een nieuwe rattenplaag en kunnen we in overleg met de klant een plan opstellen om het probleem ook in de toekomst onder controle te houden.

Rattenbestrijding voorkomt schade en ziektes

Waar mensen zijn, zijn ratten. Deze kleine knaagdieren vormen al duizenden jaren een probleem voor de mensheid. Ze knagen zich door van alles heen en kunnen ziektes overbrengen. Wie last heeft van ratten in Nederland, kan door deze beestjes de ziekte van Weil oplopen; een ziekte die overgebracht kan worden als men in aanraking komt met dode ratten, de uitwerpselen van een rat, of door te zwemmen in water waar ze leven. Met name agrarische bedrijven kunnen ook veel last hebben van deze beestjes; ze zijn altijd op zoek naar voedsel en omdat de tanden van een rat alsmaar doorgroeien, moet een rat blijven knagen. Dit doen ze dan ook aan allerlei voorwerpen, tot aan bekabeling aan toe. En dat laatste is niet alleen vervelend, het is ook gevaarlijk; de kortsluiting die hierdoor kan ontstaan, kan voor stalbranden zorgen. Rattenbestrijding is dan ook essentieel voor deze groep ondernemers, ook omdat een rat op het erf bepaald niet goed staat tegenover eventuele klanten of partners.

Ratten kunnen ervoor zorgen dat je erg ziek wordt.

Preventieve rattenbestrijding

Het liefst heb je natuurlijk helemaal geen ratten. Voorkomen is altijd beter dan genezen en dus kan je zelf al de nodige voorzorgsmaatregelen treffen op je erf om te voorkomen dat ratten het als een aangename plek zullen ervaren. Denk hierbij aan:

  • Laat geen voer slingeren - Ratten zullen altijd als eerste op zoek zijn naar voedsel. Daarom is het belangrijk om diervoeder zo goed mogelijk op te slaan en te voorkomen dat het los op het erf komt te liggen. Ratten zullen het vinden.
  • Haal begroeiing weg naast de stallen - Ratten lopen het liefst door beschutte plekken. Je zal ze niet snel over open plekken zien lopen, omdat ze zichzelf hiermee kwetsbaar maken voor roofdieren. Door begroeiing en onkruid aan de rand van je stallen weg te halen, neem je die beschutting weg en zullen de ratten er liever niet lopen.
  • Dicht gaten en kieren - Door gaten en kieren te dichten, voorkom je dat ratten openingen vinden om stiekem toch je stal te betreden. Een opening van 2 centimeter is voor een rat al genoeg om binnen te komen en dus is het belangrijk om dit grondig te doen en regelmatig te checken.
  • Sla voer op een afgesloten plek op - Door voer op te slaan op afgesloten plekken, komen ratten er niet bij en blijft een feestmaal uit. Kunnen ratten geen voer bij je vinden, dan zullen ze snel ergens anders gaan kijken.

Actieve rattenbestrijding

Heb je eenmaal ratten, dan zal Michel Klein Plaagdierbeheer deze zo effectief mogelijk bestrijden. Door ze te bestrijden, worden de ratten gedood en ontneem je de populatie de kans om zich op jouw terrein uit te breiden. Dat kan op meerdere manieren, maar de methode die onze voorkeur heeft, is bestrijding met een persluchtgeweer. Hierbij gaan we met een luchtbuks de ratten bestrijden. Dit gebeurt in het donker en om de ratten goed te zien, gebruiken we nachtzichtapparatuur, waarbij we de ratten van grote afstand kunnen zien. Wordt een rat geschoten, dan zal hij direct overlijden. Hiermee is deze vorm van bestrijding de meest humane en zal het lijden van de rat tot een absoluut minimum worden beperkt.

Dit is een zeer effectieve manier om grote, maar ook minder grote populaties snel onder controle te krijgen. Wanneer de grote en oudere ratten opgeruimd zijn, kunnen er op strategische plekken vallen geplaatst worde, waar de jongere ratten makkelijker in lopen. Op die manier wordt het rattenprobleem effectief aangepakt.

Michel Klein Plaagdierbeheer is volledig gecertificeerd

Omdat we het belangrijk vinden dat je geholpen wordt door een expert, hebben we ervoor gezorgd dat we als bedrijf volledig gecertificeerd zijn. Michel Klein Plaagdierbeheer is dan ook EVM-gecertificeerd als bestrijdingstechnicus. Mocht je vragen hebben over deze certificering, neem dan vooral contact met ons op.

Rattenbestrijding bij jou in de buurt

Op zoek naar een rattenbestrijder bij jou in de buurt? Michel Klein Plaagdierbeheer bestrijdt ratten in een groot werkgebied. Zo kun je bij ons onder andere terecht voor:

Bestrijding overige plaagdieren

Naast rattenbestrijding kun je Michel Klein Plaagdierbeheer ook inschakelen voor andere soorten ongediertebestrijding, denk bijvoorbeeld aan:

  • Vliegende insectenbestrijding: Wij kunnen je helpen met het bestrijden van verschillende soorten insecten en vliegende insecten. Dit kan bij je in huis, maar ook in bijvoorbeeld stallen, op kantoren of op andere locaties. 
  • Mollenbestrijding: Mollen kunnen erg lastig zijn in de tuin of voor je gazon. Wij hebben diverse mogelijkheden om mollen te verjagen en te bestrijden. 
  • Het bestrijden van muizen: Net als ratten kunnen muizen veel schade toebrengen aan muren, isolatie, kabels en nog veel meer. 
  • Beschermde dieren bestrijden: Beschermde dieren bestrijden is altijd lastig, omdat er strenge regels en wetten gelden. Denk bijvoorbeeld aan het steenmarter bestrijding, die mag je niet zomaar bestrijden, maar waarvan de overlast groot kan zijn. Wij hebben een breed scala aan mogelijkheden om je toch van deze dieren af te helpen.  

Neem contact met ons op

Heb je last van ratten? Ga niet op eigen houtje klemmen zetten of met gif strooien, maar neem contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat de ratten snel, effectief en humaan worden bestreden. Dankzij onze luchtbuks worden deze beestjes snel uitgeschakeld en zullen ze pijnloos sterven. Onze methode werkt buitengewoon efficiƫnt en dankzij onze nachtzichtapparatuur, kunnen we ook direct een goed beeld krijgen van de bron van het probleem voor eventuele vervolgacties. Neem contact met ons op en wij zullen na een korte inventarisatie voor je aan de slag gaan. Ook zorgen we voor uitgebreid advies en een gedegen plan van aanpak. Dankzij Michel Klein Plaagdierbeheer wordt de rattenplaag snel en vakkundig opgelost.