Ratten bestrijden in Hoogeveen

Ratten kunnen een ware plaag vormen. Ze knagen van alles kapot en kunnen ziektes veroorzaken, waardoor het belangrijk is om zo snel mogelijk een professionele ongediertebestrijder in te huren op het moment dat je ontdekt dat je last hebt van ratten. De dieren moeten immers snel en doeltreffend verwijderd worden, zodat de kans dat ze later terugkomen, zo klein mogelijk is. Ratten bestrijden in Hoogeveen is een klus waar Michel Klein Plaagdierbestrijding een uitstekende partij voor is. We zorgen er niet alleen voor dat de ratten humaan en snel worden verwijderd, we geven ook advies over hoe je deze plaag in de toekomst kan voorkomen.

Rattenbestrijding in Hoogeveen nodig?

Michel Klein Plaagdierbeheer helpt snel en effectief.

Neem contact met ons op!

Waarom is rattenbestrijding in Hoogeveen nodig?

Wie ver terug kijkt in de geschiedenis, vindt al genoeg bewijzen voor de enorme schade die ratten kunnen toebrengen. Ratten die zich ergens nestelen, knagen overal doorheen. Dit is deels een zoektocht naar voedsel, maar deels ook het resultaat van knaagtanden die hun hele leven door blijven groeien en waarmee dus altijd geknaagd moet worden. Naast de knaagschade, kunnen ratten ook ziektes overbrengen. Mensen die in aanraking komen met dode ratten, uitwerpselen van ratten, of mensen die zwemmen in water waar ratten leven, kunnen hier behoorlijk ziek van worden. En dan hebben we het nog niet eens over de imagoschade; wie op een agrarisch bedrijf ratten ziet lopen, zal waarschijnlijk niet zo happig zijn op het zakendoen met dit bedrijf. Ratten bestrijden in Hoogeveen is dus op meerdere fronten een belangrijke zaak.

Rattenbestrijding in Hoogeveen is belangrijk om overlast te voorkomen.

Verschillende redenen voor ratten bestrijden in Hoogeveen

  • Het voorkomt dat ratten ziektes overbrengen
  • Het voorkomt schade aan je woning of bedrijf
  • Het voorkomt imagoschade aan je organisatie

Wat kan je doen om te voorkomen dat ratten een probleem worden?

Natuurlijk kan je voorzorgsmaatregelen treffen om de ratten te ontmoedigen om zich bij jou te nestelen. Rattenbestrijding in Hoogeveen is immers een middel dat je liever niet inzet en dus kan je verschillende handelingen ondernemen om ze alvast buiten de deur te houden. Preventieve bestrijding kan uit verschillende stappen bestaan, maar hebben allemaal het doel om ratten weg te houden van je huis of bedrijf. En om ervoor te zorgen dat de rat zich minder welkom voelt, kan je het volgende doen:

  • Voorkom losliggend voedsel - Het klinkt logisch, maar waar voedsel rondslingert, zullen ratten ernaar op zoek gaan. Zorg er dan ook voor dat het voedsel op een afgesloten plek ligt, waar ratten niet bij kunnen komen. En hou in het achterhoofd dat een rat zich door bijzonder kleine openingen kan wurmen, dus sluit de ruimte echt goed af.
  • Verwijder begroeiing aan de rand van stallen - Ratten zijn schuwe dieren en worden liever niet gezien. Daarom bewegen ze zich graag door begroeiing, zodat ze ongemerkt van A naar B kunnen lopen. Door deze begroeiing, vaak aan de randen van stallen, te verwijderen, ontneem je ze die mogelijkheid.
  • Dicht gaten en kieren - Zoals gezegd, kunnen ratten gemakkelijk door de kleinste openingen duiken. Door deze openingen af te sluiten, sluit je gelijk de ruimte af voor onwelkome gasten.

Actieve ratten bestrijding in Hoogeveen

Is de preventieve ratten bestrijding in Hoogeveen mislukt en je hebt last van deze knaagdieren, dan is Michel Klein Plaagdierbeheer ervoor om ze alsnog te verwijderen. Wij zijn experts op het gebied van rattenbestrijding in Hoogeveen en zullen de beestjes dan ook op effectieve en humane manier verwijderen. We doen dit door de ratten met een persluchtgeweer te doden. Dankzij onze nachtkijkers kunnen we dit in het donker doen en het persluchtgeweer zorgt ervoor dat de rat direct gedood wordt en dat er geen onnodig lijden zal zijn. Deze zeer effectieve manier van bestrijding kan ook grote populaties in rap tempo verwijderen.

Hoe verwijderen we een rattenplaag?

  • Allereerst vindt er een inventarisatie plaats: wat is de grootte van de plaag en waar zitten ze?
  • We bestrijden de oudere ratten met een persluchtgeweer en nachtkijkers.
  • Op stategische plekken worden vallen geplaatst voor de jongere dieren.
  • Als alle ratten verwijderd zijn, kijken we waar nog extra maatregelen genomen kunnen worden, zodat ze niet meer terugkeren.
De ratten worden op humane wijze bestreden in Hoogeveen.

Michel Klein Plaagdierbeheer is de expert in ongediertebestrijding

Michel Klein is een ervaren ongediertebestrijder, die geldt als een specialist op het gebied van ratten bestrijden in Drenthe. Bij ons kan je niet alleen terecht voor het bestrijden van ratten, we kunnen ook ingehuurd worden voor het bestrijden van wespen en vliegende insecten. We zijn EVM-gecertificeerd en werken snel en effectief. De bestrijding vindt plaats volgens het Integrated Pest Management (IPM), waarbij ervoor wordt gezorgd dat de dieren zo min mogelijk te lijden hebben onder de bestrijding en er geen schade wordt aangebracht aan de omgeving. Heb je behoefte aan ratten bestrijden in Hoogeveen? Neem dan gelijk contact met ons op en we zorgen snel weer voor een ratvrije omgeving.

Rattenbestrijding in Hoogeveen en omstreken nodig?

Michel Klein Plaagdierbeheer verwijdert ze snel en humaan in Hoogeveen, maar ook in omliggende plaatsen. Zoek je bijvoorbeeld een rattenbestrijder in Noordscheschut, Hollandscheveld, Nieuweroord, Tiendeveen, Fluitenberg, Pesse of Echten? Ook dan ben je bij Plaagdierbeheer Michel Klein aan het juiste adres.

Neem contact met ons op!

Contact, informatie en advies

Heb je in Hoogeveen last van ratten en zoek je naar de perfecte partij om deze plaag snel, maar ook humaan te verwijderen? Neem dan contact met ons op en we gaan voor je aan de slag. De ratten worden effectief verwijderd en zullen niet onnodig lijden, zodat jij snel weer een huis of bedrijf hebt dat volledig vrij is van ratten. Heb je vragen over onze manier van werken, of zoek je misschien wel naar ratten bestrijden in Meppel? Ook dan zijn we je graag van dienst en zorgen we ervoor dat je plaag snel verholpen wordt.