Ratten bestrijden in Drenthe

Wanneer je last hebt van ratten, dan is het zaak om dit zo snel mogelijk aan te laten pakken door een expert. Ratten kunnen namelijk erg vervelende situaties veroorzaken. Denk hierbij aan knaagschade, ziektes, maar ook aan imagoschade. Michel Klein Plaagdierbeheer is professional in ratten bestrijden in Drenthe, waardoor wij de ratten op een snelle, effectieve en humane manier kunnen bestrijden. Advies nodig over het bestrijden van plaagdieren en wat je zelf kunt doen om ratten te voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op. Wanneer je last hebt van ratten zullen wij zo snel mogelijk bij je langskomen om het probleem te verhelpen.

Rattenbestrijding in Drenthe nodig?

Wij zorgen dat de ratten snel en humaan verwijderd worden.

Neem contact met ons op!

Redenen voor ratten bestrijding in Drenthe

Ratten vormen al duizenden jaren een probleem voor mensen. Met hun lange tanden knagen ze alles kapot en ze dragen vaak ook nare ziektes met zich mee. Zo kunnen we in Nederland de ziekte van Weil oplopen door in aanraking te komen met dode ratten, uitwerpselen of door in het water te zwemmen waar ze leven. Vooral agrarische bedrijven kunnen erg veel last hebben van de beestjes, omdat daar veel voedsel valt te halen voor de ratten. Een rattenplaag bij je onderneming kan voor veel schade zorgen, zowel materieel als op het gebied van imago. Je wilt tenslotte niet dat je klanten de ratten rond zien lopen op je erf. Omdat de tanden van de ratten maar blijven groeien, moeten ze blijven knagen om dat in te dammen. Hierdoor zullen ze dus daadwerkelijk overal op gaan knagen. Stel je voor dat ze aan de bekabeling gaan knagen en er kortsluiting ontstaat. Dit kan een brand veroorzaken op je erf en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Ratten bestrijden in Drenthe, maar ook in de rest van Nederland, is dan ook de enige oplossing. Michel Klein Plaagdierbeheer helpt je hier graag bij. Last van ratten? Neem dan gerust contact met ons op.

Ratten zorgen voor veel problemen in Drenthe. Laat ze op humane wijze bestrijden door Michel Klein PLaagdierbeheer.

Preventief ratten bestrijden in Drenthe

Ook bij een rattenprobleem geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Je kunt dan ook zelf een aantal stappen ondernemen om te voorkomen dat de ratten jouw erf als fijne plek gaan zien. Denk hierbij aan:

  • Ratten zijn altijd op zoek naar voedsel. Zorg dan ook dat je geen voedsel laat slingeren en al het voer op een afgesloten plek bewaart. Wanneer de ratten niks kunnen vinden op je erf, dan zullen ze snel verder kijken.
  • Begroeiing rondom je stallen kunnen dienen als beschutting voor ratten en dat vinden ze erg prettig. Hierdoor hoeven ze niet al te veel over open plekken te lopen, welke ze kwetsbaar maken voor roofdieren. Haal je de beschutting weg, dan zullen ze zich niet prettig voelen en vertrekken.
  • Ratten kunnen met hun dikke lijf door de kleinste gaten heen, een gat van 2 cm is al voldoende. Check je erf dan ook regelmatig op kieren en gaten en dicht deze. Hierdoor geef je ze minder kans om binnen te komen.

Biologische rattenbestrijding met luchtbuks

Ratten bestrijden in Drenthe gebeurt door ons op een biologische, humane manier. Dat wil zeggen dat de ratten geen pijn zullen lijden tijdens het sterven. Door ze met een persluchtgeweer te beschieten zijn ze op slag dood. Het bestrijden van de ratten gebeurt in het donker omdat de ratten dan sneller tevoorschijn komen. Wij maken hierbij gebruik van nachtzichtapparatuur zodat wij de beesten van veraf kunnen zien. Wanneer wij een rat hebben gesignaleerd schieten wij deze met ons geweer af. Dankzij onze vakkundige aanpak kunnen wij zowel losse ratten als complete rattenplagen snel uit de weg ruimen.

Een rattenplaag bestrijden

Eén rat kan al heel vervelend zijn, maar wat als je te maken hebt met een hele rattenplaag? Dan ben je nog verder van huis. Michel Klein Plaagdierbeheer is expert in ratten bestrijding in Drenthe en kan je dan ook uitstekend helpen. Bij een rattenplaag voeren wij de volgende stappen uit waardoor zowel de oude als de jonge ratten worden uitgeroeid.

  • Na melding van de plaag komen wij langs om het probleem in kaart te brengen
  • De oudere ratten bestrijden wij met ons persluchtgeweer en nachtzichtapparatuur
  • Wanneer de oudere ratten zijn opgeruimd, plaatsen wij vallen waar de jongere ratten inlopen
  • De rattenplaag is opgelost

Deze methode is zeer effectief en kan grote populaties in een korte tijd onder controle krijgen. Hierdoor is de plaag snel verleden tijd.

Over Michel Klein Plaagdierbeheer

Ratten bestrijden in Drenthe? Dan ben je bij Michel Klein Plaagdierbeheer aan het juiste adres. Als EVM-gecertificeerd bestrijdingstechnicus zijn wij expert op het gebied van ongediertebestrijding. Vragen over onze certificatie? Neem dan gerust contact met ons op. Niet alleen voor het bestrijden van ratten kun je bij ons terecht, ook voor ander ongedierte zoals wespen en vliegende insecten staan wij voor je klaar. Deze kunnen immers ook erg vervelend zijn. Wanneer je last hebt van ongedierte, dan hoef je ons alleen maar te bellen. Wij komen dan zo snel mogelijk langs om het probleem te analyseren, zo weten wij precies hoe we het ongedierte moeten bestrijden. Vervolgens gaan wij aan direct aan de slag met de bestrijding. Zo ben je binnen een mum van tijd van de plaagdieren af. Wij zijn actief in heel Drenthe. Wil je dus bijvoorbeeld ratten bestrijden in Meppel of ratten bestrijden in Hoogeveen? Dan staan wij voor je klaar.

Rattenbestrijding in Drenthe nodig?

Michel Klein Plaagdierbeheer helpt snel en effectief.

Neem contact met ons op!

Neem contact op

Last van ratten of van ander ongedierte? Ga niet zelf aan de slag, maar neem zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zullen de ratten snel, effectief, maar humaan voor je bestrijden. Hierdoor worden de plaagdieren snel uit de weg geruimd op een pijnloze manier. Advies over wat je zelf kunt doen op het gebied van rattenbestrijding in Drenthe? Ook dan kun je ons benaderen. Wij helpen je graag met al je vragen.

Wil je ratten bestrijden in Drenthe, neem dan contact met ons op.