Wespenbestrijding

Iedereen die wel eens op een zomerdag in de tuin heeft gezeten, weet hoe vervelend het kan zijn als wespen zich gaan melden. Deze vliegende insecten staan bekend om hun liefde voor zoetigheid en zijn vaak erg vasthoudend als ze iets van je willen. Daar komt bij dat ze behoorlijk agressief kunnen zijn als je ze probeert te verjagen. Een wespensteek is op zichzelf al gewoon bijzonder vervelend, maar wie een wespenallergie heeft, moet extra op zijn hoede zijn. Daarom is wespenbestrijding een belangrijk onderdeel van onze ongediertebestrijding. Wij zorgen dat het wespennest binnen een dag onschadelijk wordt gemaakt.

Wespenbestrijding houdt het leuk buiten

Wespen komen overal voor en zijn met name in de zomermaanden erg actief. Ze kunnen dan ook behoorlijk verstorend werken voor mensen die lekker buiten willen zitten. Ze worden aangetrokken door zoete geuren en zullen uit alle macht proberen om hier van mee te kunnen genieten. En wie ze probeert weg te jagen, loopt de kans op een wespensteek. De angel van de wesp bevat gif, dat direct in het lichaam van de aanvaller wordt gestoken, waarna er een stevige pijnscheut volgt. Al met al genoeg redenen om over te gaan op wespenbestrijding. En ga dit niet zelf doen, want een wespennest wordt stevig verdedigd en wie zich op eigen houtje gaat bemoeien met diens bewoners, gaat hier de zure vruchten van plukken.

Wespensteken kunnen gevaarlijk zijn

Een wespensteek op zichzelf is al bijzonder vervelend, maar voor mensen met een wespenallergie is helemaal iets om te vermijden. Jaarlijks overlijden er tussen de vijf en tien mensen na een wespensteek en bij veel meer mensen kunnen hevige allergische reacties optreden. Daarom is wespenbestrijding niet alleen fijn voor mensen die lekker in de tuin willen zitten, soms is het gewoon van levensbelang om zo min mogelijk last te hebben van deze beestjes.

Overlast van wespen? Wespenbestrijding kan van levensbelang zijn

Hoe verloopt wespenbestrijding?

Wespenbestrijding moet dus echt door een expert gebeuren. Bij Michel Klein Plaagdierbeheer hebben we ruime ervaring met het bestrijden van deze kleine beestjes en weten we dus ook precies wat werkt en wat niet werkt. Bij het bestrijden van wespen gebruiken we wespenpoeder. Dit wordt in de invliegopening gespoten, waar de wespen constant in en uit gaan. Omdat het wespenpoeder goed blijft hangen aan de poten van de wesp, wordt het al snel door het hele nest verspreid. Dit zorgt ervoor dat het poeder, dat een gif bevat, snel tot in elk hoekje van het nest komt en alles doodt wat zich in het wespennest bevindt. Van gewone, volwassen wespen, tot larves, tot de koningin. Niets is bestand tegen deze poeder en binnen een dag zal de overlast van de wespen verdwenen zijn.

Het wespennest laten we vaak hangen

Wespen hebben de gewoonte om hun nesten te bouwen op plekken waar je moeilijk bij komt. In spouwmuren, boven het plafond, allemaal plekken die je eigenlijk niet normaal kunt bereiken. Heeft het wespenpoeder eenmaal zijn werk gedaan, dan laten we het nest dan ook vaak gewoon hangen, omdat we liever niet muren gaan afbreken om tot een verlaten nest te komen. De nesten zullen verlaten blijven en dienen geen doel meer, dus het is geen enkel probleem om ze gewoon te laten hangen. En kunnen we er wel goed bij, dan vinden we het geen enkel probleem om het alsnog mee te nemen.

Michel Klein Plaagdierbeheer is volledig gecertificeerd

Het mag geen verrassing zijn dat de wespenbestrijding dus door een expert gedaan moet worden. De insecticide die bij de bouwmarkt te verkrijgen is, zal zeker niet effectief zijn als het wespenpoeder dat wij gebruiken. Om dat te kunnen gebruiken, hebben we ervoor gezorgd dat we volledig gecertificeerd zijn. Michel Klein Plaagdierbeheer is EVM-gecertificeerd als bestrijdingstechnicus, zodat je zeker weet dat je wespenbestrijding in de juiste handen is. Mocht je er nog vragen over hebben, dan staan we je natuurlijk graag te woord.

Overige plaagdieren bestrijden

Naast wespenbestrijding zijn we ook gespecialiseerd in het bestrijden van andere vliegende insecten:

  • Mierenbestrijding - Mieren kunnen een erg vervelende plaag vormen in je tuin of zelfs in huis. De schade die deze insecten kunnen toebrengen mag ook niet worden onderschat. Wij hebben efficiĆ«nte methoden om je van mierennesten af te helpen. 
  • Vlooienbestrijding - Vlooien zijn klein en erg hardnekkig en kunnen op verschillende manieren in je huis terecht komen. Wij bestrijden vlooien veilig en efficiĆ«nt, zodat je hier geen last meer van zult hebben. 

Wespenbestrijding nodig? Neem contact met ons op

Zit je met wespen en wil je er iets aan laten doen? Ga dan niet zelf aan de slag, maar hou het veilig en neem contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat de wespen snel en effectief worden verwijderd, zodat je straks weer rustig en veilig buiten kunt zitten. Dankzij Michel Klein Plaagdierbeheer is het wespennest binnen een dag vrij van wespen. En heb je vragen over onze methodes of wil je meer weten over wespenbestrijding? Ook dan staan we je graag te woord.