Steenmarterbestrijding

Steenmarters zijn fraaie beesten, maar kunnen voor veel overlast zorgen. Zo kunnen ze flinke materiële schade aanbrengen aan huizen en auto’s en zorgen ze voor veel geluids- en stankoverlast. Een steenmarter bestrijden is echter niet heel gemakkelijk; het dier is beschermd, waardoor je niet zelf aan de slag kunt gaan. Gelukkig weten we bij Plaagdierweg.nl precies hoe we deze marters moeten aanpakken en helpen we je zo snel mogelijk van de overlast af.

De overlast van steenmarters

Steenmarters zijn roofdieren ter grootte van een kat, die het vooral gemunt hebben op kleine dieren, zoals muizen, vogels, konijnen, kikkers en eekhoorns. De marter staat bekend om zijn uitstekende aanpassingsvermogen en verruilt een natuurlijke schuilplaats zonder enig probleem voor een door mensen gemaakt onderkomen. Een plekje onder het dak, of onder de motorkap van een auto, is perfect geschikt voor een marter die graag warm en veilig zit. Dit alles zorgt echter voor veel overlast, dat zich op allerlei manieren aandient.

  • Geluidsoverlast - Wie een steenmarter op zolder of onder het dak heeft zitten, zal dit zeker horen. Ze kunnen bijzonder veel lawaai maken, helemaal als ze jongen hebben die vroeg in de ochtend gaan spelen.
  • Materiële schade - Vindt een marter ergens een opening, dan zal hij zijn uiterste best doen om er doorheen te komen en zodoende een nieuwe schuilplaats te vinden. Marters kunnen bijvoorbeeld een dakpan optillen, zich naar binnen wurmen en vervolgens het isolatiemateriaal vernielen. Ook zitten ze graag onder de motorkap van een auto, waar ze regelmatig de bekabeling doorvreten en het isolatiemateriaal onder de motorkap kapot maken.
  • Stankoverlast - De stank die een steenmarter met zich meebrengt is enorm en heeft meerdere oorzaken. De uitwerpselen, maar ook de de dode beesten die hij meeneemt, zorgen voor een niet te harden stank.
  • Schade aan huisdieren - Honden en katten hebben niet zoveel te vrezen van een steenmarter, maar konijnen en kippen des te meer. Marters dringen gemakkelijk slecht beveiligde hokken binnen, om daar vervolgens een slachtpartij aan te richten.
Steenmarters kunnen voor veel schade aan huizen en auto's zorgen.

Een steenmarter bestrijden is een kwestie van voorzorgsmaatregelen nemen

Een steenmarter verdelgen is er eigenlijk niet bij. Deze diersoort is beschermd en mag dus niet zomaar gedood worden. Daarom heeft de bestrijding van de steenmarter vooral te maken met preventie. Het voorkomen dat marters jouw woning of auto zien als de perfecte schuilplaats doe je het beste met behulp van een expert. Bij Plaagdierweg.nl weten we precies wat we moeten doen om de steenmarter buiten te houden en dus te voorkomen dat je geluids- of stankoverlast hebt, of schade oploopt aan je huis of auto. Neem dan ook contact met ons op als je last hebt van een marter, dan helpen wij je met het verjagen van deze dieren, zodat de overlast verdwijnt.

Wij zijn volledig gecertificeerd

Omdat een steenmarter bestrijden dus een kwestie is van de juiste maatregelen nemen, heb je een expert nodig. Gelukkig kunnen wij je op alle mogelijke manieren helpen en zijn we volledig EVM-gecertificeerd als bestrijdingstechnicus. Dat betekent dat we de kennis en kunde hebben om ervoor te zorgen dat de steenmarter niet meer terugkeert en je dus niet bang hoeft te zijn voor de schade en de overlast die deze dieren kunnen aanrichten.

Overige plaagdieren bestrijden? Wij staan voor je klaar

Bij Plaagdierweg kunnen we niet alleen de steenmarter weren, we beschikken ook over de mogelijkheden om vele andere ongedierte te verwijderen. Dankzij onze ruime ervaring en de uitgebreide kennis die we hebben opgedaan, kunnen we deze dieren humaan en effectief doen verdwijnen.

  • Ratten bestrijden - Ratten brengen grote schade toe en kunnen ziektes overbrengen. Dit maakt ze tot zeer ongewenste gasten, die effectief bestreden moeten worden. Wij zorgen ervoor dat de ratten met perslucht worden bestreden; dit is een humane manier van verdelgen en houdt de dieren weg.
  • Muizen bestrijden - Muizen kunnen overal doorheen en vreten alles op. Door muizenklemmen te zetten wordt de overlast snel bestreden en zal je snel niets meer zien van deze ongewenste gasten.
  • Mollen bestrijden - Mollen zijn ijverige dieren, maar kunnen veel schade aan je gazon aanrichten. Wij helpen je dit dier te verjagen op humane wijze. 
  • Vleermuizen bestrijden - Het bestrijden van vleermuizen wordt bemoeilijkt doordat ze beschermd zijn. Plaagdierweg helpt je graag om overlast door vleermuizen te voorkomen. 

De steenmarter bestrijden? Neem contact met ons op

Heb je last van een steenmarter, of wil je voorkomen dat dit gebeurt? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat jouw woning of auto een plek wordt waar de marter niets te halen heeft en waar hij niet binnen kan komen. Op die manier wordt de schade en de overlast die deze dieren met zich meebrengen voorkomen en zal je niet bang hoeven te zijn voor kapot isolatiemateriaal of remkabels die doormidden zijn. En heb je vragen over het bestrijden van de steenmarter? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen al je vragen beantwoorden, zodat je straks precies weet waar je aan toe bent.