Vlooienbestrijding

Heb jij last van jeukende armen en/of benen of merk je dat je huisdier de hele tijd jeuk heeft? Dan is er een kans dat de vlooien jullie als gastheer hebben uitgekozen. De jeuk kan vervelend zijn en wordt almaar erger. Er zit dan ook niets anders op dan vlooienbestrijding. Zelf vlooien bestrijden is niet eenvoudig, daarom helpen wij van Michel Klein Plaagdierbeheer je graag.

Vlooien in huis

Wanneer een vlo een mens bijt is dit vrijwel altijd een vergissing, hij zal zijn gastheer direct weer verlaten om een hond of kat op te gaan zoeken. Het nadeel is wel dat het kwaad dan vaak al is geschied en jij met jeukende benen of armen achter blijft. Wanneer je huisdieren hebt, dan is er in principe altijd een kans op een vlooienplaag. Vooral na een vakantieperiode of wanneer de hond of kat om een andere reden een tijdje niet in huis zijn geweest, is de kans groot dat je huis vol vlooien zit. Zij zitten te wachten op een nieuwe gastheer. Heb je honden of katten? Laat deze dan regelmatig behandelen tegen vlooien.

Zelf vlooien bestrijden

Heb je last van vlooien in huis, dan wil je deze het liefst zo snel mogelijk bestrijden. Zelf vlooien bestrijden kan best een uitdaging zijn, maar is niet onmogelijk. Het belangrijkste is dat je het huis eerst goed en grondig stofzuigt. Ga langs alle plinten, naden en kieren en vergeet niet rondom de poten van tafels, kasten, bankstellen en stoelen grondig te stofzuigen alvorens de behandeling te beginnen. De middelen die verkrijgbaar zijn voor niet professioneel gebruik zijn vaak niet toereikend, maar kunnen in combinatie met het stofzuigen wel een flinke slag slaan. Ook sommige huis-, tuin- en keukenmiddelen kunnen helpen wanneer je zelf de vlooien in huis wilt bestrijden. Denk hierbij aan azijn, maar ook aan de combinatie van een waxinelichtje met water en afwasmiddel

Zet in iedere kamer van het huis een diep bord met in het midden een brandend waxinelichtje. Laat hieromheen een mengsel van water en afwasmiddel stromen. De vlooien worden aangetrokken door de geur van het geheel en zodra ze in het bord springen, zullen ze er niet meer uitkomen omdat ze verdrinken in het mengsel.

Vlooien bestrijding kan zelf worden gedaan of worden uitbesteed

Een vlooienplaag bestrijden met hulp van een professional

Bij Michel Klein Plaagdierbeheer weten we hoe we moeten handelen bij het bestrijden van een vlooienplaag. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk verlost bent van de plaagdieren en gebruiken hierbij de beste en meest doeltreffende insecticiden. Onze bestrijdingswijze is volledig veilig en wij zorgen ervoor dat we jou zo min mogelijk tot last zijn tijdens de bestrijding. Voordat wij de vlooien komen bestrijden, brengen wij de situatie in kaart. Dit kan in het geval van vlooien veelal telefonisch omdat er in huis waarschijnlijk weinig te zien is. We bespreken het probleem en vertellen wat jij zelf vast kunt doen om de plaag te verminderen. Vervolgens komen wij bij je langs om de vlooien te verwijderen. Daarbij kunnen wij je tips geven om een volgende vlooienplaag te voorkomen.

Naast vlooien bestrijden, kunnen wij je ook helpen bij het bestrijden van ander ongedierte, waaronder:

Neem contact met ons op voor professionele vlooienbestrijding

Laat je de vlooienbestrijding toch liever over aan een expert? Neem dan gerust contact met ons op. Michel Klein Plaagdierbeheer is een volledig EVM-gecertificeerd bestrijdingstechnicus en weet dan ook precies wat te doen op het gebied van ongediertebestrijding. Heb je vragen over onze werkwijze, over wat je zelf kunt doen tegen een bepaald ongedierte of wil je iets heel anders vragen? Wij staan je graag te woord om alle vragen te beantwoorden.