Mierenbestrijding

De eerste echte voorjaarsdag is nog niet eens geweest of de eerste mieren zijn alweer gespot in huis. Op de vloer, op het aanrecht, onder de prullenbak, ze lijken ineens overal te zitten. Herkenbaar en wil je ervan af? Plaagdierbeheer Michel Klein is specialist op het gebied van mieren bestrijden en helpt je graag. Mieren bestrijden is immers een taak die om veel precisie vraagt wil je succesvol zijn.

Mieren zijn een ware plaag

Mieren vormen in het voorjaar en in de zomer een ware plaag. Ze komen met hun grote kolonies je huis of tuin binnen en voor je het weet zie je ze overal. Wanneer je een stuk fruit pakt zie je de mieren er op zitten en wanneer je een doos met boodschappen opzij schuift, komt daar een hele kolonie tevoorschijn. Niet alleen is het erg vervelend om de kriebelige beestjes de hele tijd aan te treffen, ze kunnen ook nog eens bacteriën en virussen overbrengen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Een mierenkolonie bestaat uit werksters en koninginnen, wanneer een werkster een voedselbron heeft gevonden wordt de rest hiervan op de hoogte gesteld en zie je honderden mieren af en aan een bepaalde route lopen onderweg naar de voedselbron. Wanneer dit in of rond een woning of bedrijf gebeurt is dit vaak zeer onwenselijk.

Mieren bestrijden om erger te voorkomen

Last van mieren in je huis of tuin? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met mierenbestrijding. Mieren bestrijden komt erg nauw en dient daarom met veel precisie te worden uitgevoerd. Je kunt immers één mier bestrijden, maar dan zit de rest van de kolonie nog steeds verstopt in de kieren en gaten van je huis. Plaagdierbeheer Michel Klein is expert op het gebied van mieren bestrijden en zorgt ervoor dat jouw mierenprobleem wordt opgelost zodat je niet je hele huis onder de mieren hebt.

Mieren bestrijden is nodig om overlast te voorkomen

Tips om preventief mieren te bestrijden

Mieren zijn nuttige opruimers in de natuur, maar in en rond het huis of bedrijfspand kunnen ze behoorlijk overlast veroorzaken. Vaak zijn ze op zoek naar voedsel en dringen daarom woningen of bedrijven binnen.

Zelf aan de slag als mieren bestrijder? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Maak bijvoorbeeld gebruik van één van de vele mierenbestrijdingsmiddelen, zoals een lokdoosje of een mierenpoeder. Of gebruik huis- tuin- en keukenmiddeltjes om de mieren te bestrijden. Denk hierbij aan heet water in combinatie met een scheutje afwasmiddel of aan een mix van citroenschillen. Zorg dat je de bron van het probleem, oftewel het mierennest, achterhaalt en hier handelt. Zo ben je het meest effectief in de bestrijding van de mieren.

Los van de bestrijding is er nog meer wat je zelf kunt doen om te voorkomen dat de mieren binnen komen. Mieren zijn constant op zoek naar eten en daarom zie je ze ook het meest in de keuken. Wanneer je deze voedselbronnen, zoals zoetigheid en afval, zoveel mogelijk beperkt of afschermt, zullen de mieren al gauw merken dat er niks te vinden is en zullen ze doortrekken naar een plek waar wel voedsel is.

Wat te doen tegen mieren in huis?

  • Scherm open voedsel zoveel mogelijk af, bijvoorbeeld door het in gesloten zakjes te doen
  • Hou je vloer schoon van kruimels en andere etensresten
  • Zorg dat je naden en kieren zoveel mogelijk dicht
  • Bestrijd de mieren in huis met behulp van huis-, tuin- en keukenmiddelen of speciale mierenbestrijdingsmiddelen.

Actieve bestrijding door een mierenverdelger

Michel Klein Plaagdierbeheer is een EVM-gecertificeerd bestrijdingstechnicus. Dat wil zeggen dat wij de mieren op een specialistische, veilige en verantwoorde wijze kunnen bestrijden voor het beste resultaat. Door het IPM (Integrated Pest Management) in acht te nemen tijdens de bestrijding kunnen wij de mieren snel en effectief te lijf gaan, zonder dat er milieuschade plaatsvindt of dat er schade is aan de mens en materiële omgeving.

Zelf mieren bestrijden is niet eenvoudig. Het probleem wordt vaker niet opgelost dan wel en soms wordt het zelfs verergerd. Bij Michel Klein Plaagdierbeheer weten we precies wat we moeten doen om de mieren in jouw huis of tuin te bestrijden. Wij kijken eerst waar de oorzaak van het probleem zich bevindt en proberen deze te verhelpen. Daarnaast werken wij met zeer effectieve insecticide om jou voor langere tijd van de mierenplaag af te helpen.

Contact, informatie en advies

Heb je vragen over het mieren bestrijden in huis? Over wat je zelf kunt doen of over de ongediertebestrijding door een professioneel mierenverdelger? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om jouw mierenprobleem te verhelpen. Heb je last van andere dieren of insecten? Je kunt bij ons ook terecht voor de bestrijding van vliegende insecten, bestrijding van vlooien, wespenbestrijding en nog veel meer soorten ongediertebestrijding.