Houtworm bestrijden in Zuidwolde

Zie je opeens allerlei kleine gaatjes in de houten balken van je huis? Dan heb je last van houtworm. Laat je de houtworm zomaar zijn gang gaan zonder er iets aan te doen? Dan gaat dit ten koste van de houten meubels, vloeren en balken in je huis of bedrijfspand. Wacht niet te lang en neem contact met ons op. Voor grondig houtworm bestrijden in Zuidwolde ben je bij ons aan het juiste adres. Als ervaren ongediertebestrijder zorgen wij ervoor dat jij weer grip krijgt op je omgeving.

Houtworm laten bestrijden?

Michel Klein Plaagdierbeheer helpt snel en effectief.

Neem contact met ons op!

Voorkom schade met houtwormbestrijding in Zuidwolde

Wanneer je het sterke vermoeden hebt dat je houtworm in huis hebt, dan kun je het beste meteen ons bellen. Houtworm tast namelijk in een rap tempo de verschillende houten structuren in je huis aan. Hoe langer je wacht met behandelen, des te groter de schade is. Aangetaste vloeren, draagbalken, tafelpoten en andere houten constructies worden daardoor kwetsbaar. Dit kan uiteindelijk voor zeer risicovolle situaties zorgen. Twijfel daarom niet te lang en schakel bij het eerste vermoeden van houtworm hulp in. Wij helpen je moet een grondige houtwormbestrijding in Zuidwolde.

Een houtworm in Hoogeveen

Zo herken je houtworm in huis

Houtwormen nestelen zich diep in alle houten constructies in je huis. Dit maakt ze vaak moeilijk te zien. Toch zijn er meerdere manieren waarop ze hun aanwezigheid in huis verraden. Een van de eerste signalen voor het herkennen van houtworm zijn vaak kleine gaatjes in houten oppervlaktes. Het gaat hier om minuscule gaatjes van circa 2 mm breed. Vaak zie je meerdere gaatjes bij elkaar. Een tweede manier om houtworm in huis te herkennen zijn kleine hoopjes zaagsel op de vloer naast houten constructies, zoals een houten kast of tafel. Als je vervolgens goed gaat kijken zul je ook gaatjes vinden. De derde manier om houtworm in huis te herkennen zijn kleine witte wormpjes in of bij hout. Kom je er een tegen? Ga dan op zoek naar van de andere aanwijzingen.

Wat is houtworm precies?

Wist je dat de houtworm niet bestaat? We gebruiken de term houtworm als verzamelnaam voor verschillende insectenlarven die zich in hout nestelen. We maken onderscheid tussen twee verschillende soorten: de drooghoutboorders en nathoutboorders. Zoals de namen al doen vermoeden houden drooghoutboorders van droog hout dat niet bewerkt is. De larven binnen deze categorie tref je dan ook hoofdzakelijk in huis aan. Het gaat dan meestal om de larven van de gewone houtwormkever, de grote houtwormkever, de spinthoutkever of de beruchte huisboktor. Met name de laatste richt grote schade aan. Wil je zeker weten om welke soort het gaat? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor een grondige bestrijding van verschillende soorten ongedierte.

Professioneel houtworm bestrijden in Zuidwolde

Wanneer je tot de ontdekking komt dat je houtworm in huis hebt, kun je het beste zo snel mogelijk actie ondernemen. Twijfel niet te lang, maar neem contact op met een professioneel ongediertebestrijder. Wij hebben ruime kennis en ervaring op het gebied van houtworm bestrijden in Zuidwolde. Wij maken gebruik van een speciaal bestrijdingsmiddel dat aangebracht wordt op het aangetaste hout. Hiervoor is het wel belangrijk dat het onbewerkt en goed schoongemaakt is. Zo kan het middel diep in het hout trekken om zelfs de meest verscholen larven en eitjes te bestrijden.

Nadat we klaar zijn met de behandeling van al je aangetaste houten constructies, volgt een grondige nazorg. Wij zorgen ervoor dat je langdurige bescherming geniet tegen een nieuwe houtworm plaag. Daarnaast voorzien we je van professioneel advies waarmee je zelf ook de aanwezigheid van houtworm in huis tegen kunt gaan. Hieronder alvast een paar handige tips!

Houtwormbestrijding in Hoogeveen

Tips voor houtworm preventie

  • Behandel houten oppervlaktes met lak, beits, verf of was
  • Lucht regelmatig je huis om zo de luchtvochtigheid te controleren
  • Controleer van tijd tot tijd op de aanwezigheid van kleine gaatjes
  • Controleer altijd brandhout voordat je dit in huis haalt
  • Schakel op tijd een professional in voor een grondige inspectie. Ook als je twijfelt.

Michel Klein Plaagdierbeheer. De oplossing voor al je ongedierte

Ervaar jij overlast van houtworm in huis? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zorgen voor een vakkundige en grondige houtwormbestrijding in Zuidwolde. Maar daar blijft het niet bij. Voor al je plaag- en ongediertebestrijding ben je bij ons aan het juiste adres. Naast Zuidwolde doen we ook houtwormbestrijding in Ommen en Hoogeveen. Wij helpen je snel en vakkundig van je ongedierteprobleem en zorgen voor een langdurige oplossing. Naast houtwormbestrijding kun je bij ons terecht voor de bestrijding van ratten, wespen, kakkerlakken en meer. Krijg ook weer grip op je omgeving en neem vandaag nog contact met ons op. Voor een grondige en blijvende oplossing van al je ongedierteproblemen!

Houtworm laten bestrijden?

Michel Klein Plaagdierbeheer helpt snel en effectief.

Neem contact met ons op!