Houtworm bestrijden in Ommen

Heb je onlangs kleine gaatjes ontdekt in de houten balken van huis in Ommen? Dan duidt dit waarschijnlijk op de aanwezigheid van houtworm. Het is cruciaal om snel actie te ondernemen, want als houtworm niet bestreden wordt, zal het zich verder verspreiden in je woning. Bescherm je huis tegen verdere schade en kies voor houtworm bestrijden in Ommen. Een grondige bestrijding is de meest effectieve methode om je huis houtwormvrij te maken. Neem daarom vandaag nog contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je weer grip op de situatie krijgt.

Houtworm laten bestrijden?

Michel Klein Plaagdierbeheer helpt snel en effectief.

Neem contact met ons op!

Waarom houtworm bestrijden?

De aanwezigheid van houtworm in je houten vloer of meubels kan op den duur vervelende gevolgen hebben. Houtworm verspreidt zich vrij makkelijk en tast gaandeweg al je houten structuren aan. Niet alleen ziet het vreemd uit als je houten tafelpoten vol kleine gaatjes zitten, de aanwezigheid van dit beestje gaat ook ten koste van de levensduur van het hout. Langdurige aantasting door houtworm kan ervoor zorgen dat het hout verzwakt. Dit is nadelig voor de stevigheid van al je houten oppervlaktes. Neem daarom bij het eerste vermoeden van houtworm contact met ons op. Wij inventariseren de aanwezigheid van houtworm in je hele huis en zorgen voor een grondige bestrijding.

Een houtworm in Hoogeveen

Zo herken je houtworm in huis

Kleine gaatjes in houten oppervlaktes zijn vaak het eerste teken van houtworm. Daarnaast zie je vaak fijn zaagsel in de buurt van deze gaatjes. Een ander teken kan de aanwezigheid van kleine witte larven in huis zijn. Is dit het geval? Controleer dan alle houten oppervlaktes in huis op gaatjes. Twijfel je of er sprake is van houtworm in huis? Neem dan contact met ons op voor een deskundige controle. Wij kunnen precies vaststellen of er houtworm in je huis is en waar deze zich bevindt. Daarna zorgen we voor een grondige houtwormbestrijding, zodat jouw huis volledig vrij is van dit vervelende ongedierte.

Zelf houtworm bestrijden

Wanneer je houtworm in huis vindt dan kun je het beste contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder. Deze kan jouw huis snel en grondig houtwormvrij maken. Heb je houtworm aangetroffen in relatief kleine objecten, zoals een stoel of kastje? Dan kun je deze ook zelf behandelen door gebruik te maken van extreme temperaturen. Bij een temperatuur van -20 graden Celsius en lager en een temperatuur van 55 graden Celsius en lager, sterven de houtworm larven die zich in het hout bevinden. Door een houten voorwerp voor minimaal twee weken in een vriezer te leggen kun je het vrij van houtworm maken. Ook kun je het hout behandelen met een heteluchtkanon of verfbrander. Let echter wel op dat je geen brandplekken maakt op het hout.

Houtworm bestrijden in Ommen

Voor een langdurig resultaat kun je het beste kiezen voor professioneel houtworm bestrijden in Ommen. Met ruime ervaring op het gebied van plaagdierbeheer kunnen wij jouw huis of bedrijfspand vakkundig houtwormvrij maken. We beginnen het bestrijdingsproces met een grondige inspectie van de aangetaste oppervlaktes. Op basis daarvan maken we een plan van aanpak. In de meeste gevallen kiezen we voor oppervlaktebehandeling, waarbij het door houtworm aangetaste hout wordt ingespoten met een speciaal bestrijdingsmiddel. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat het oppervlak onbehandeld en goed schoon is. Zo zorgen we ervoor dat je hele huis vrij van houtworm is. Natuurlijk verzorgen we ook de nabehandeling, waarbij we je uitgebreid adviseren over het houtwormvrij houden van je woning.

Houtwormbestrijding in Hoogeveen

Hoe voorkom ik houtworm in huis?

Houtworm bestrijden in Ommen kun je het beste overlaten aan een professional. Wij kunnen jou helpen met het houtwormvrij maken van je woning of bedrijfspand. Nadat wij klaar zijn met de behandeling adviseren we je ook over hoe je voorkomt dat houtworm zich weer in je huis nestelt. Hieronder alvast een paar tips om houtworm in huis te voorkomen:

  • Behandel houten oppervlaktes met lak, beits, verf of was
  • Zet regelmatig ramen en deuren open om je huis te luchten
  • Controleer regelmatig op de aanwezigheid van kleine gaatjes
  • Stook je regelmatig een haardvuur? Controleer altijd het brandhout voordat je dit in huis haalt
  • Schakel op tijd een expert in voor een grondige inspectie

Professionele ongediertebestrijding in Ommen

Ben jij op zoek naar een professionele ongediertebestrijder die op grondige wijze jouw huis vrij van houtworm maakt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als EVM-gecertificeerd plaag- en ongediertebestrijder zijn wij het geschikte bedrijf voor houtworm bestrijden in Ommen. Dankzij onze ligging in Zuidwolde bieden wij ook professionele houtwormbestrijding aan in Hoogeveen en natuurlijk Zuidwolde zelf. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw probleem? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wat je overlast door plaagdieren ook inhoudt, wij bieden de oplossing!

Houtworm laten bestrijden?

Michel Klein Plaagdierbeheer helpt snel en effectief.

Neem contact met ons op!