Houtworm bestrijden in Hoogeveen

Ben je tot de ontdekking gekomen dat je houten vloer vol minuscule gaatjes zit? Dan heb je waarschijnlijk houtworm in huis. Hoog tijd om in te grijpen, want laat je houtworm ongemoeid, dan verspreidt het zich verder in huis. Voorkom verdere houtschade met houtwormbestrijding in Hoogeveen. Een grondige aanpak is de beste manier om je huis vrij te maken van houtworm. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.

Houtworm laten bestrijden?

Michel Klein Plaagdierbeheer helpt snel en effectief.

Neem contact met ons op!

Waarom houtworm bestrijden?

Wanneer je last hebt van houtworm in huis, dan heeft dit vervelende gevolgen. Houten vloeren, balken, meubels, plinten en meer, kunnen allemaal worden aangetast door dit ongedierte. Schade aangericht door deze insecten is blijvend zichtbaar. Daarnaast tast het de stevigheid van al je houten structuren aan. Laat je houtworm ongecontroleerd zijn gang gaan, dan kan dit op de lange termijn gevaarlijke situaties opleveren. Vloeren en meubels raken ernstig verzwakt, waardoor ze kunnen breken. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Wij bestrijden houtworm op een vakkundige en grondige manier, zodat jouw huis niet langer schade oploopt.

Een houtworm in Hoogeveen

Hoe herken ik houtworm?

De eerste tekenen die duiden op de aanwezigheid van houtworm zijn kleine gaatjes in houten oppervlakte. Ook zie je vaak in de directe omgeving van deze gaatjes fijn zaagsel liggen. Daarnaast kan het zijn dat je houtworm herkent door de aanwezigheid van een kleine witte larve in huis. Is dit het geval? Controleer dan grondig alle houten oppervlaktes in huis op de aanwezigheid van gaatjes. Heb je het vermoeden dat je houtworm in huis hebt, maar wil je dit laten controleren door een expert? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen nauwkeurig bepalen of er houtworm aanwezig is in je huis en waar deze zich bevindt.

Zelf houtworm bestrijden

Zelf houtworm bestrijden is mogelijk, maar is in veel gevallen een grote uitdaging. Heb je houtworm aangetroffen in kleinere objecten zoals een houten stoel of tafelpoot? Dan kun je deze zelf behandelen met behulp van extreme temperaturen. De larven in het hout overleven namelijk niet bij zeer koude en hete temperaturen. Bij een temperatuur van -20 graden Celsius sterven alle houtwormen. Leg daarom het aangetaste houten object voor een periode van minstens twee weken in een vriezer. Anderzijds kun je ook het aangetaste hout behandelen met een warmte kanon of verfbrander, zolang dit maar warmer wordt dan 55 graden Celsius. Wees wel voorzichtig met deze methode. Je kunt namelijk brandvlekken aanbrengen aan het hout.

Vakkundig houtworm laten bestrijden in Hoogeveen

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om zelf houtworm te bestrijden. Kies in dat geval voor vakkundige houtwormbestrijding door een professioneel bedrijf. Wij beginnen met een grondige inspectie van de aangetaste oppervlaktes. Aan de hand daarvan maken we een plan van aanpak. In de meeste gevallen kiezen we voor oppervlaktebehandeling. Tijdens deze behandeling wordt het hout dat aangetast is door houtworm ingespoten met een speciaal bestrijdingsmiddel. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat het oppervlakte onbehandeld en goed schoon is. Op deze manier zorgen we ervoor dat je hele huis vrij van houtworm is.

Houtwormbestrijding in Hoogeveen

Zo voorkom je houtworm in huis

Houtwormbestrijding in Hoogeveen is slechts de eerste stap om je huis langdurig vrij te maken van houtworm. Nadat wij klaar zijn met het bestrijdingsproces, is het belangrijk dat de houtworm niet terugkeert. Daarom adviseren we je uitgebreid over welke maatregelen je kunt nemen om te voorkomen dat houtworm zich opnieuw in huis nestelt. Een paar tips om houtworm te voorkomen:

  • Controleer regelmatig op de aanwezigheid van kleine gaatjes
  • Bescherm houtwerk door het de behandelen met lak, beits, verf of was
  • Zorg voor een lage luchtvochtigheid in huis
  • Stook je regelmatig een haardvuur? Controleer altijd het brandhout voordat je dit in huis haalt
  • Schakel op tijd een expert in

Professionele ongediertebestrijding

Voor een grondige houtwormbestrijding in Hoogeveen ben je bij ons aan het juiste adres. Als EVM-gecertificeerd plaag- en ongediertebestrijder kunnen wij jou helpen bij een doeltreffende bestrijding, wering en preventie van verschillende plaagdieren. Vanuit Zuidwolde bieden wij oplossingen voor het bestrijden van ongedierte in heel Nederland. Dus naast Hoogeveen kun je bij ons ook terecht voor houtwormbestrijding in Ommen en natuurlijk Zuidwolde zelf. Ook voor vakkundig advies kun je bij ons terecht. Wij helpen jou om weer controle te krijgen op je leefsituatie. Zo kun jij zorgeloos genieten van je huis of bedrijf.

Houtworm laten bestrijden?

Michel Klein Plaagdierbeheer helpt snel en effectief.

Neem contact met ons op!